ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Η δοτή Διοίκηση του Μνημονίου αυθαδιάζει…

div>Σε απάντηση των δηλώσεων του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου (κλικ εδώ)  η Ενωση Γιατρών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


 
Όλος ο ευρωπαϊκός τύπος, αλλά και οι συστεγαζόμενοι στην κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», μιλούν πια για Ελληνική τραγωδία στη δημόσια υγεία, εξαιτίας της άγριας πολιτικής περικοπών που υλοποιούν με φανατισμό ο Λοβέρδος και οι εντολοδόχοι του στα δημόσια νοσοκομεία.
 Όσο κι αν σας ταράζει κε Μοσχοβάκη, οι Ρεθυμνιώτες θα ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο μας και τη δεινή θέση στην οποία το έχετε οδηγήσει.
 Δεν είναι νοσοκομείο σας κε Μοσχοβάκη, γιατί δεν υπηρετείτε ούτε τη δημόσια υγεία, ούτε τους Ρεθυμνιώτες.
 Είναι ντροπή και προσβολή να επικαλείστε «αγώνα απαξίωσης» και «παραπλανητικές δηλώσεις», αυτές τις μέρες που το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα, αφού έχετε καταργήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τα έχετε αντικαταστήσει με το απόλυτο τίποτε (βλέπε ΕΟΠΥΥ).
Απαντήστε λοιπόν κε Μοσχοβάκη ,
  1. Μπορεί ένα χειρουργικό κρεβάτι να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού; Μήπως ξέρετε ότι οδηγηθήκαμε εκεί λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό που μας επιβάλλει η πολιτική που υπηρετείτε με φανατισμό;
  2. παραλάβατε ή όχι το ακτινολογικό τμήμα με τρία μηχανήματα σε λειτουργία και το καταντήσατε να λειτουργεί με ένα προβληματικό μηχάνημα;
  3. ποιος από τους σοφούς συμβούλους σας σάς εκθέτει βάζοντας σας να πείτε ότι ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα μπορεί να εξυπηρετήσει εφημερία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου; Είναι γνωστό ότι η χρησιμότητα των φορητών ακτινολογικών εξαντλείται σε μια απλή ακτινογραφία θώρακος σε κλινήρη ασθενή.
  4. ποιό νοσοκομείο λειτουργεί με βάση μηχανήματα που ΘΑ εγκατασταθούν   μελλοντικά μέσω ενός ΕΣΠΑ που είναι γνωστό ότι καρκινοβατεί;
  5. Ποιο νοσοκομείο πολιτισμένης χώρας δεν θεωρεί απαραίτητο να συνάψει συμβάσεις συντήρησης για τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει εκτός φυσικά από τα νοσοκομεία-λογιστήρια του Μνημονίου;
  6. Ποιο νοσοκομείο γνωρίζετε που εν μέσω τουριστικής περιόδου με αυξημένη κίνηση μένει για ένα μήνα τουλάχιστον χωρίς υπερηχοτομογράφο;
 
Η ποιότητα της ιατρικής απεικονιστικής εξέτασης και η διαγνωστική ευαισθησία των μηχανημάτων που την παρέχουν είναι εξειδικευμένο πεδίο που μπορεί να αξιολογηθεί μόνο από το γιατρό και δεν αποτελεί αντικείμενο κανενός άλλου που νομίζει ότι « ξέρει κάτι παραπάνω».
Ούτε εσείς ούτε οι πανεπιστήμονες τεχνικοί και λογιστές παντός είδους έχετε δικαίωμα να αξιολογήσετε ιατρικές πράξεις και να παρεμβαίνετε στην ιερή σχέση γιατρού-ασθενή.
Εσείς και η τεχνική  σας υπηρεσία- τμήμα Βιοϊατρικής οικονομίας, η οποία ακολουθεί ευλαβικά κανόνες εξοικονόμησης ευτελών ποσών, αναλαμβάνετε βαρύτατη ηθική και ποινική ευθύνη απέναντι στους Ρεθυμνιώτες, στους οποίους πλέον θα είστε υπόλογοι για τις πράξεις σας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουν μαζί με τους πολίτες για δημόσια ποιοτική και δωρεάν υγεία και για σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που σέβεται ασθενείς και γιατρούς.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ και απέχουμε από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία από 2-5 Ιανουαρίου.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ