ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: συνεχίζεται η επίσχεση

 

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων πραγματοποιήθηκε την Μ.Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η Συνέλευση ενημερώθηκε από τον κ. Αθ. Παπαδόπουλο, μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Ε.Γ. με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την 31-3-10 και για τις αποφάσεις της συνεδρίασης της Ε.Γ.

Μετά τη συζήτηση η Γενική Συνέλευση αποφάσισε :

–          οι ανακοινώσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2010, οφείλονται στις μαζικότατες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας με δυναμικές επισχέσεις εργασίας, που προκλήθηκαν από τη ταυτόχρονη δραματική μείωση των αποδοχών τους, τις ανεπαρκείς πιστώσεις για τις εφημερίες του 2010, τη παραβίαση της Κλαδικής Σ.Σ.Ε.

–          στις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων, δεν ενισχύονται οι πιστώσεις για ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών του 2010, δεν διασφαλίζεται η κατάργηση του δωδεκατημορίου αποδέσμευσης των κονδυλίων και αναμένεται νέα εμπλοκή στην αμοιβή των εφημεριών του Μαρτίου και των επόμενων μηνών, για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Τρικάλων και των Κέντρων Υγείας παραμένουν τα εμπόδια για την πληρωμή των εφημεριών του Δεκεμβρίου 2009.

Κατόπιν τούτων, η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται.

–          καλούμε το Επιστημονικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση  του Γ.Ν.Τ. να επανεξετάσουν το πρόγραμμα εφημεριών του 2010 για να ανταποκρίνεται πλήρως σε ποιοτικά και αποτελεσματικά κριτήρια αντιμετώπισης  των αναγκών ( που συμπεριλαμβάνουν και την ανύπαρκτη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη ) κι όχι στις στείρες λογιστικές λογικές που αγνοούν τα κοινωνικά δικαιώματα στην υγεία.

–          Εάν η Κυβέρνηση συνεχίζει να καταστρατηγεί τη Κλαδική Σ.Σ.Ε. τότε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων θα καταθέσει για τον Μάϊο και τους επόμενους μήνες προγράμματα εφημεριών που θα υλοποιούν το δικαίωμά μας για ανώτερο όριο εβδομαδιαίας απασχόλησης.

–          Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ.

–          Την Πέμπτη 8 Απριλίου πραγματοποιούμε 3ωρη στάση εργασίας ( 11 π.μ.- 14 μ.μ. ) και οργανώνουμε Συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου την 12 μ.και πορεία στο κέντρο της Πόλης με άλλους Φορείς εργαζόμενων που αντιτίθενται στα φορολογικά μέτρα και στο αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας.