ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ-Ε.Σ.Ι. Αχαϊας / Επιστροφή μη εμβολιασμένων υπό.. όρους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΩΣ Υγειονομικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγγείλλουμε την νέα μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, σχετικά με την επιστροφή ”υπό προϋποθέσεις” των μη εμβολιασμένων υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους.
Η Κυβέρνηση αφού νομοθέτησε με παροιμιώδη σκληρότητα, τον αργό θάνατο των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, διώχνοντάς τους χωρίς αποδοχές από τις δομές υγείας, έρχεται σήμερα ΗΤΤΗΜΕΝΗ από την απόφαση του ΣτΕ, να τους επαναφέρει στην εργασία τους, χωρίς να τους επιστρέψει τις αποδοχές που τους στέρησε αλλά και με όρο, την αλλαγή θέσης εργασίας!
Σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, ΔΕΝ ”μίλησε” ωστόσο η Αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης της Πανδημίας, για να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται όπως: 
α) Σε τι διαφέρουν σήμερα, οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί από όσους έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις εμβολίου, νόσησαν ενδιάμεσα αλλά δεν τους ζητούνται μέτρα και προϋποθέσεις κατα την επιστροφή στην εργασία τους; 
β) Σε ποιά λογική ”πατάει” το μέτρο της απομάκρυνσης των μη εμβολιασμένων υγειονομικών από τις ΜΕΘ ή άλλα κλινικά τμήματα;   
γ) Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους που έχουν κιόλας νοσήσει; 
Θεωρούμε απαράδεκτο ως Υγειονομικοί, να αντιμετωπίζονται με τρόπο αντιεπιστημονικό και απαράδεκτο οι συνάδελφοι κάθε κλάδου, αφού επιστρέφοντας στην εργασια τους, θα λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου όπως Μάσκες και test για κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου και οι ίδιοι να είναι προφυλαγμένοι από ενδεχόμενη λοίμωξη. 
Το μέτρο που ανακοίνωσε ωστόσο ο υπουργός Υγείας, να εκδιώξει όλους όσους εργάζονται σε ειδικές μονάδες ή άλλα τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και να τους μεταφέρει σε άλλα (;) τμήματα, ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία και γελοιοποιεί εν τέλει την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας! 
Γνωρίζουμε πώς όσοι απομακρυνθούν από τις ΜΕΘ ή άλλες ειδικές μονάδες, σίγουρα δεν θα αντικατασταθούν, με συνέπεια να βυθιστούν σε μεγαλύτερη δυσλειτουργία -απ’ όση έχουν σήμερα- αυτές οι δομές των Νοσοκομείων. 
Καλούμε τους πολίτες αλλά και τους Υγειονομικούς και τους Συλλόγους τους, να αντισταθούν σε αυτό το γελοίο μέτρο που σκοπό έχει, να αναπληρώσει την ξεφτίλα του Υπουργού, για την ήττα που υπέστη με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αναιτιολόγητη την, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, παραμονή εκτός υπηρεσίας των μη Εμβολιασμένων υγειονομικών.
   

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ-Ε.Σ.Ι.  (Αχαϊας)