Ενταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Για «κατάσταση πολέμου» έκανε λόγο ο κ. Αβραμόπουλος- «Σπέρνετε τη σύγχυση» ανταπαντά το ΠαΣοΚ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΡΗΓ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

Σκηνικό έντασης στήθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που συζήτησε το θέμα της γρίπης κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίων θα παραληφθεί από τη χώρα μας στις 14 Σεπτεμβρίου.

Την ένταση πυροδότησε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ήδη από την εισαγωγική του ομιλία, ενώ διατύπωνε εκκλήσεις για «συναίνεση» και «ψυχραιμία», διάνθιζε τον λόγο του με αρκετή δόση κινδυνολογίας – «είμαστε σε κατάσταση που ισοδυναμεί με όρους πολέμου» είπεκαι εξαπέλυε μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σπέρνετε κλίμα πανικού στους πολίτες», «Επενδύετε στην παγκόσμια επιστημονική αβεβαιότητα για να αποκομίσετε κομματικά οφέλη», «Σηκώνετε το μπαϊράκι και λέτε παραμύθια και ανεύθυνα πράγματα που εκθέτουν τον πρόεδρο και την παράταξή σας», «Τροφοδοτείτε με την γκρίνια σας τα μέσαενημέρωσης», ήταν μερικές μόνον από τις επικριτικές εκφράσεις κατά του ΠαΣοΚ που χρησιμοποίησε ο υπουργός Υγείας.

«Εσείς είστε που σπέρνετε τη σύγχυση στους πολίτες και τροφοδοτείτε με φήμες την κοινή γνώμη για το αν θα έρθουν, πότε και πόσα εμβόλια» αντέτειναν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα τον κ. Εμμ. Σκουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις του κόμματός του οδήγησαν στην κατάρτιση σχεδίου, ενώ στηλίτευσε την ύπαρξη πολλών κέντρων ενημέρωσης που δημιουργούν πανικό στον πληθυσμό. «Είναι δυνατόν να μην έχετε ενημερώσει ακόμη τους νομάρχες;» ρώτησε σε έντονο ύφος ο πρώην υφυπουργός του ΠαΣοΚ, εμφανίζοντας σχετικό έγγραφο αίτημα του προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκου. «Ή να βγαίνει ο υπουργός Παιδείας και να λέει ότι δεν ξέρει αν θα ανοίξουν τα σχολεία και αυτό είναι θέμα των νομαρχών;».

Αποκρούοντας την κριτική ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι σήμερα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ, ενώ θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Η χώρα μας είναι από τις πλέον θωρακισμένες και ασφαλείς» επέμεινε, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει στη διάθεσή του από τις 9 Ιουλίου έγγραφο της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoWellcome σχετικά με την παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, καθώς και των ξένων που βρίσκονται στην Ελλάδα.