Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στο χώρο του φαρμάκου ζητά ο υπουργός Υγείας

    Την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ στο χώρο του φαρμάκου (υπερκατανάλωση, διακίνηση, κρύπτες με φαρμακευτικά προϊόντα, κ.λπ.) ζήτησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος, Γιάννη Καπελέρη, με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος μετείχε σε σύσκεψη των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας στους δημοσιογράφους, η άποψή του είναι ότι η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος πρέπει να κινηθεί ουσιαστικά προς την απελευθέρωση του περιθωρίου κέρδους, προκειμένου να επιτευχθεί έτσι μείωση των τιμών λόγω του ανταγωνισμού.

    Αύριο, ο κ. Λοβέρδος συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπακωνσταντίνου για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των υπουργείων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων ζητούν ως ενίσχυση από τον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 3,4 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα το πάρουν μόνο σε φωτογραφίες». Ενδεικτικό της περικοπής των κρατικών δαπανών και για τα δημόσια νοσοκομεία για το επόμενο έτος, είναι ότι, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, το υπουργείο Υγείας μπορεί να διαθέσει μόνο 2,4 δισ. ευρώ (1 δισ. ευρώ λιγότερο από το αίτημα των διοικήσεων των νοσοκομείων) και το υπουργείο Οικονομικών παρέχει 2,3 δισ. ευρώ.

   

    Ομ. Εμμ.