ΕΟΠΥΥ-30 εκατ για τεστ

Από την αρχή της πανδημίας, το υπουργείο Υγείας επιχορήγησε τον ΕΟΠΥΥ με 30 εκατ. ευρώ για διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για τον κορονοϊό.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου (κλικ εδώ) αναφέρει:

«Το ανωτέρω ποσό, αφορά επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού».

Συνεπώς, βάσει της απόφασης  οι ασθενείς μπορούν να πραγματοποιούν τεστ είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς επιβάρυνση.

Όμως ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης παίζει ένα ακατανόητο παιχνίδι και αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 120 € ή και περισσότερα, όπως κατήγγειλε και ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στη δική του περίπτωση (κλικ εδώ).

Όταν το ζήτημα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού πάλι ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε με τον γνώριμο τρόπο, γεμάτο κομπιάσματα, ασάφειες και υπεκφυγές.

Η κοινωνία επιστρέφει σταδιακά στους κανονικούς της ρυθμούς και το τεστ θα γίνει συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας για μεγάλο αριθμό ατόμων. Πρέπει λοιπόν να τεθούν πρωτόκολλα στη συνταγογράφιση του τεστ και βεβαίως επιβάλλεται η αποζημίωσή του από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε ν΄ αποτελέσει διαγνωστικό εργαλείο.

Εκτός εαν επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να το εκχωρήσει ως χρυσορυχείο στους επιτήδειους..