ΕΟΠΥΥ

Το ασφαλιστικό “Πινοσέτ” της ΝΔ δεν περιορίζεται μόνο στην είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης, αλλά εποφθαλμιά και τον κλάδο της Υγείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα μετεξελιχθεί σε εταιρεία που θα πουλάει “πακέτα” υγείας και φαρμακευτικής κάλυψης.
Και όλα αυτά μπορεί να κρύβονται τώρα στα ιλουστρασιόν φυλλάδια της ΝΔ, αλλά αποτελούν επίσημες διακηρύξεις της. Στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος για την Υγεία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά επισήμως το σχέδιο για την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτική εταιρεία του κλάδου υγείας.
Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και όπως προκύπτει και του κλάδου υγείας για τους ασφαλισμένους, αποτελούν την ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή της ΝΔ που έχει αποτύχει παγκοσμίως και επιδιώκουν να την εφαρμόσουν σε μια χώρα που τα μνημόνια οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
Ένα ακραίο, ωμό και κυνικό πρόγραμμα που θα διαχωρίζει τους πολίτες στην υγεία με βάση το πόσα πληρώνουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους ανασφάλιστους εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.