ΕΟΠΥΥ: Απομακρύνθηκε… νύχτα ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών – Δεν ήξερε τίποτα ο Θ. Πλεύρης

Σε αναταραχή βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι πάροχοί του μετά την αιφνίδια απομάκρυνση-υποβάθμιση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών από τη διοικήτρια του Οργανισμού – Την ανάκληση της απόφασης φέρεται να ζητά ο Θ. Πλεύρης.

«Μύλος» είναι ο ΕΟΠΥΥ τα τελευταία 24ωρα μετά την αιφνίδια απομάκρυνση- υποβάθμιση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών από τη Διοικήτρια του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη.

Πρόκειται για το παλαιότερο στέλεχος του ΕΟΠΥΥ και η απομάκρυνση-μετακίνησή του σε πολύ κατώτερη θέση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους φορείς της Υγείας, ενώ έφερε και πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπογραφή μέσα στη νύχτα

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr, η απόφαση για την «καθαίρεση» του Κώστα Μπαρούς υπεγράφη από τη Διοικήτρια του Οργανισμού μέσα στη νύχτα ώστε να μη γίνει αντιληπτή από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και είναι ο αρμόδιος υπουργός.

Ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα στον υπουργό Υγείας από συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ φορείς (γιατρούς, εταιρείες, κλινικές κλπ.) οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αιφνίδια απόφαση. Ο Θάνος Πλεύρης δήλωνε αιφνιδιασμένος, αναφέρουν οι πηγές του ethnos.gr αφού δεν γνώριζε σχετικά.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ χαίρει εκτίμησης από τους παρόχους, αλλά και από όλα τα πολιτικά κόμματα, αφού έχει συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 12 χρόνια στον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα είχε αναβαθμιστεί.

Έντονες λογομαχίες Πλεύρη και Διοικήτριας

Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr στη συνέχεια επικράτησαν έντονες λογομαχίες μεταξύ Πλεύρη και Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ για την αιφνίδια απόφασή της. Μάλιστα όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr, η υπόθεση έφθασε και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για την μετακίνηση του Μπαρούς.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr τονίζουν ότι όπως ήταν λογικό επικράτησε η άποψη του αρμόδιου υπουργού Θάνου Πλεύρη ο οποίος ζήτησε την άμεσα επιστροφή του Οικονομικού Διευθυντή στη θέση του.

Γι’ αυτό και αναμένεται άμεσα –εκτός απροόπτου βέβαια– να ανακληθεί η απόφαση Καρποδίνη.

Το επιχείρημα είναι πως η απόφαση για τη μετακίνηση του Κώστα Μπαρούς σε μία περιφερειακή Διεύθυνση είναι παράνομη και παράτυπη, αφού δεν προηγήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στους Οργανισμούς, ενώ πρόκειται και για υποβάθμιση της εργασιακής θέσης χωρίς να έχουν προηγηθεί όλα τα τυπικά.