Έπαρση

Τη βραδιά των Ευρωεκλογών ο κ. Κουμουτσάκος συμμετείχε σε πάνελ της ΕΡΤ από κοινού με τον κ. Νίκο Φίλη, ο οποίος τον ρώτησε για τη συμπεριφορά Σαμαρά στις εκλογές του 2015. Και ο κ. Κουμουτσάκος με ανατριχιαστική θρασύτητα απαντά: «Είμαι νικητής και δεν απολογούμαι σε κανένα και για τίποτα».
Τις επόμενες μέρες, σιγά-σιγά, απλώθηκε μπροστά στα μάτια μας όλο το οπλοστάσιο του νικητή.
Είμαι νικητής! Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις. Είμαι νικητής! Τέρμα η αξιοπρεπής εργασία. Είμαι νικητής! Τέρμα το δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία. Είμαι νικητής! Ταφόπλακα στα σκάνδαλα. Είμαι νικητής! Αέρας, τα 500 εκατομμύρια που χρωστάνε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιατί έτσι γουστάρω. «Είμαι νικητής και δεν απολογούμαι σε κανέναν και για τίποτα». Τι ακριβώς δυσνόητο υπάρχει εδώ; Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό;
Αν ανατρέξουμε πέντε χρόνια πίσω και θυμηθούμε το περίφημο «τώρα θα δείτε τι εστι βερίκοκο» που είχε εκστομίσει προς απολυμένους εργαζόμενους ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας, αντιλαμβανόμαστε πως οι νοοτροπίες και συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ, παρά το χαλκά που έχει επιβάλλει η επικοινωνιακή ομάδα, παραμένουν αναλλοίωτες.
Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν ούτε να είναι, ούτε να νιώθουν νικητές απέναντι στα δημόσια αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα, πολύ δε περισσότερο να κραδαίνουν το ξίφος και να κραυγάζουν «Ουαί τοις ηττημένοις».