Επένδυση στην ΠΦΥ και στη Δημόσια Υγεία ή ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ; (Newsletter)

Πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2021 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής δημόσια εκδήλωση-συζήτηση του Δικτύου για την καθολική κάλυψη υγείας και την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών “ΕΝΑ” με θέμα “Επένδυση στην ΠΦΥ και στη Δημόσια Υγεία ή ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ;”

Ομιλητές στην εκδήλωση ο Ανδρέας Ξανθός, πρ. Υπουργός Υγείας & Τομεάρχης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Χαράλαμπος Οικονόμου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας & Πολιτικών Υγείας & Αντιπρύτανη Παντείου και η Εύη Ορφανού, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου “Μαζί για Ζωή” & Αν. Γραμματέα Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντώνης Ραυτόπουλος, δημοσιογράφος “Αυγή” & “Στο Κόκκινο”. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε live streaming από το κανάλι του “ΕΝΑ” στο YouTube.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τις παρευρισκόμενες και τους παρευρισκόμενους. Στο πλαίσιο της δημόσιας εκδήλωσης συνομολογήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου το οποίο θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί σθεναρά τον δημόσιο χαρακτήρα και την ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ.

Στο Newsletter που ακολουθεί παρατίθενται οι εισηγήσεις και τα υλικά που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και βίντεο από τις ομιλίες:

Newsletter_Εκδήλωση Δικτύου για ΠΦΥ