Επί ποδός για τα 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων και Λαγκαδά

 

Αλλη μία διαμαρτυρία ενάντια στην καταβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας πραγματοποιήθηκε χτες. Μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν το πρωί συμβολικές καταλήψεις στα ταμεία των Κέντρων Υγείας Κουφαλίων και Λαγκαδά, ζητώντας να αποσυρθεί το μέτρο του υπουργείου Υγείας που ζητά από τους πολίτες να πληρώνουν 5 ευρώ για να εξεταστούν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. «Καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί στο χαράτσι των 5 ευρώ.

Η επιδοκιμασία του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά, όπως και των πολιτών οι οποίοι προσήλθαν για να εξεταστούν, ήταν καθολική και θα συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας», ανέφερε το μέλος του ΠΑΜΕ και γιατρός του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά Μιχάλης Σπυριδάκης.

Στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, πολίτες εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην καταβολή του εισιτήριου και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι ανάλογες διαμαρτυρίες τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από την ΕΝΙΘ (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και βρίσκουν τη συμπαράσταση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας αλλά και των πολιτών.