ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ- Μπλόκο στην εφεδρεία με καταλήψεις υπουργείων

Λουκέτο έβαλαν χθες σε επτά υπουργεία οι εργαζόμενοι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα

Από την κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από την κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

 

Σε κλοιό καταλήψεων βρέθηκαν χθες στην Αθήνα κτίρια υπουργείων και δημόσιες υπηρεσίες, από εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις έκτακτες φορολογικές εισφορές.

Από νωρίς το πρωί κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Γεωργίας, Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταλήφθηκαν από υπαλλήλους και συνδικαλιστές, που δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο.

Ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, είχε ως αποτέλεσμα να… μεταστεγαστεί η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας στο κτίριο της αντιπροεδρίας, επί της οδού Ζαλοκώστα, ενώ το πρωί δύο στελέχη από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και συνεργάτες του υπουργού προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, χωρίς αποτέλεσμα και αποχώρησαν εν μέσω αποδοκιμασιών και συνθημάτων.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Αν και οι περισσότερες καταλήψεις τερματίστηκαν χθες το μεσημέρι, οι καταληψίες του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν χθες την πρόθεσή τους να παραμείνουν και τη νύχτα στο κτίριο, συνεχίζοντας την κατάληψη σήμερα.

 

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, συμμετείχαν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία ζητώντας να μην αποδυναμωθούν οι υπηρεσίες υγείας. Οι εργαζόμενοι?καταληψίες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων. Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στην πλ. Κάνιγγος, τελεί υπό κατάληψη εδώ και μέρες, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τις απολύσεις και την εφεδρεία

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τις απολύσεις και την εφεδρεία

“Από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής”, ανέφερε χθες η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως σε όσα υπουργεία δεν υπήρχαν χθες καταλήψεις οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ