ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ- ΟΕΝΓΕ

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Πολάκη, αναφέρει πως «ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απέρριψε για μία ακόμη φορά το αίτημα για μονιμοποίηση των επικουρικών».


Δυο γραμμές παρακάτω παραθέτει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας για τους επικουρικούς και -παραδόξως- το αίτημα της μονιμοποίησης έχει εξαφανιστεί!


Δεν πρόκειται για κενό μνήμης. Πρόκειται για προμελετημένη και κουτοπόνηρη προσπάθεια εκμετάλλευσης των επικουρικών από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή τη ΔΗΠΑΚ και την ΑΡΣΙ.


Γνωρίζουν από το 1983 πως η πρόσληψη μονίμων γιατρών στο ΕΣΥ πραγματοποιείται με προκήρυξη και κρίση από Συμβούλια Επιλογής, πράγμα που έχει θεσμοθετηθεί με απόλυτη συμφωνία του νοσοκομειακού κινήματος. Εντούτοις οι συγκεκριμένοι, μόλις βρουν ευκαιρία κλείνουν το μάτι στους επικουρικούς, προβάλλοντας λάθρα αίτημα  μονιμοποίησής τους χωρίς προκήρυξη και χωρίς κρίση, ώστε στις επερχόμενες εκλογές των Ενώσεων να εμφανιστούν ως προστάτες των επικουρικών και να ζητήσουν την ψήφο τους.


Εάν η ΔΗΠΑΚ και η ΑΡΣΙ πρεσβεύουν πράγματι πως ο επικουρικός πρέπει να γίνει εισαγωγικός βαθμός στο ΕΣΥ ας βρουν το θάρρος να το πουν καθαρά. Ομοίως ας μιλήσουν επιτέλους με σύγχρονα και συγκεκριμένα στοιχεία για τις ανάγκες του ΕΣΥ σε μόνιμους γιατρούς, εγκαταλείποντας το γενικό και αόριστο αίτημα για «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».