Επίσχεση ειδικευομένων

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>                                                                             Α.Πρ.23987/24.12.12

 

 

 

ΠΡΟΣ:                                                                                                                           

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

 

 

1. Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ Ιπποκράτειο

 

2. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

 

3. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

 

Θέμα: « Άμεση αποπληρωμή των εφημεριών των Νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ και των Ειδικευομένων του Γ.Ν.Α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ»

 

Οι ειδικευόμενοι του Μικροβιολογικού – Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τις 18/12/2012 λόγω:

 

1) Της μη καταβολής των αμοιβών δεδουλευμένων εφημεριών, για τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

2) Της αυθαίρετης περικοπής, από την διοίκηση του νοσοκομείου, ποσοστού των αμοιβών που αφορούν στις εφημερίες των μηνών: Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2012. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 45% του συνολικού ποσού ανά μήνα.

3) Της αυθαίρετης περικοπής, από την διοίκηση του νοσοκομείου, δεδουλευμένων εφημεριών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.

4) Της άρνησης της Διοίκησης να μας χορηγήσει τις αναλυτικές καταστάσεις και κρατήσεις , τις οποίες δικαιούμαστε σύμφωνα με το Σύνταγμα και για τις οποίες έχουμε καταθέσει, σχετική αίτηση για την οποία δεν έχουμε ακόμη λάβει σχετική απάντηση.

Καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουμε περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών μας. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στο μισθό μας, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών μας και των αυθαίρετων περικοπών βρισκόμαστε σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην.

 

Για τις παραπάνω ενέργειές μας έχει ενημερωθεί καιο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος μας στηρίζει με σχετική ανακοίνωση στις 20/12/2012.

 

 

 

                        Με εκτίμηση οι ειδικευόμενοι Ιατροί Μικροβιολογικού- Βιοπαθολογικού εργαστηρίου Γ.Ν.Α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ.