Επίσχεση εργασίας από 16 Νοεμβρίου

 

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση σήμερα Τετάρτη 11/11/09 και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα τους.

          Είναι γνωστό ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου της Λάρισας και των Κ. Υγείας του νομού, όπως και οι συνάδελφοι τους των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον Ιούλη μέχρι και σήμερα. Επί πλέον έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Γενάρη του 2009 μέχρι και σήμερα, αφού οι εφημερίες δεν υπολογίσθηκαν ακόμη με βάση τις αμοιβές που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, που έγινε νόμος του κράτους, και ισχύει για το 2009.

          Για την αντιμετώπιση αυτού του οξυμμένου προβλήματος οι γιατροί αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες  θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 16/11/09. Η συνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσει επίσχεση εργασίας και καθημερινές γενικές συνελεύσεις στις 09.30 πμ μέχρι να πληρωθούν όλες οι εφημερίες , σύμφωνα με το μισθολόγιο της νέας συλλογικής σύμβασης.   Συγχρόνως αποφάσισαν να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους των κινητοποιήσεων. Επίσης θα επισκεφθούν το Νομάρχη, το Δήμαρχο, θα ενημερώσουν τους Βουλευτές του Νομού και όλους τους  φορείς της πόλης και θα ζητήσουν την συμπαράσταση τους.

          Ορίσθηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα που θα συντονίζει και θα προωθεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

          Η συντονιστική επιτροπή θα δώσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 13/11, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Γ.Ν.Λάρισας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

          Τα αλλά σοβαρά ζητήματα των γιατρών και Κ. Υγείας του νομού , θα συζητηθούν στις επόμενες συνελεύσεις και θα εξετασθούν οι  μορφές αγώνα που θα κριθούν κατάλληλες και αποτελεσματικές.

          Οι γιατροί ζητάνε από τους πολίτες την κατανόηση τους για όποια ταλαιπωρία υποστούν λόγω των κινητοποιήσεων τους.