Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 27 Απριλίου

 

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009.

 

 

Η ΕΙΝΚΥΛ στην Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2009 αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Διαμαρτύρεται εντονότατα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2009. Οι εφημερίες ως γνωστό αποτελούν βασικό κομμάτι των αποδοχών των γιατρών ιδιαίτερα των νέων και η μη έγκαιρη καταβολή τους προκαλεί σοβαρή αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της καθημερινής τους διαβίωσης.
  2. Σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος αν μέχρι και τις 24-4-09 δεν έχουν καταβληθεί οι προαναφερθείσες εφημερίες οι γιατροί θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα 27 Απριλίου σε επίσχεση εργασίας.
  3. Επιπλέον οι γιατροί  καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, την εξέλιξη των γιατρών, την κατάργηση του πλαφόν και τις αυξήσεις στους μισθούς.
  4. Χαρακτηριστικό στοιχείο για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο την κατάσταση στο ΕΣΥ είναι ότι το κονδύλι που εγκρίθηκε για τις εφημερίες είναι μόνο για το α’ τετράμηνο του 2009 και δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου την προσαύξηση στις εφημερίες που προκύπτει από το νέο μισθολόγιο.

 

Οι γιατροί ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την πιθανή ταλαιπωρία που θα υποστούν από την επίσχεση και τη συμπαράστασή τους.