Επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αποφάσισε σήμερα, με δεδομένο ότι οι γιατροί  παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο, να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη 24-11-09 διεκδικώντας την άμεση καταβολή του ΣΥΝΟΛΟΥ των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές και μειώσεις. Διεκδικούν την αναίρεση της απαράδεκτης εγκυκλίου Λέγκα περί 12/μορίων και την άμεση απελευθέρωση της τρίτης δόσης του προϋπολογισμού για το 2009 χωρίς περικοπές. Απαιτούν τέλος , μετά από τέσσερα χρόνια, την ομαλοποίηση του ρυθμού πληρωμών των υπερωριών

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όλων των βαθμίδων υιοθετούν και προσυπογράφουν το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ όπως διατυπώθηκε στην απόφαση της 19-11-09.

Καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προχωρούν από την Δευτέρα 23-11-09 σε επίσχεση εργασίας και αποχή από τις εφημερίες με τα ίδια αιτήματα, η λειτουργία του νοσοκομείου καθίσταται προβληματική από άποψη ασφάλειας ενώ και η λειτουργία του ΤΕΠ από  την Τρίτη 24-11-09 , ημέρα γενικής εφημερίας , είναι πρακτικά αδύνατη καθώς η επάνδρωση του σε γιατρούς θα υπολείπεται κατά 80% της – έτσι κι αλλιώς ανεπαρκούς- στελέχωσης του.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων και μέχρι την οριστική επίλυση των αιτημάτων μας το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα αντιμετωπίζονται στο ΤΕΠ μόνο οι ασθενείς που διακομίζονται από το ΕΚΑΒ ή έχουν παραπεμπτικό από άλλο νοσηλευτικό φορέα ενώ θα αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία.