ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Τρεις μήνες απλήρωτοι

 

Σε 24ωρη επίσχεση εργασίας καθώς και σε 4ωρη στάση εργασίας (08.00-12.00) προχώρησαν προχθές οι ειδικευόμενοι γιατροί του «Ευαγγελισμού», αφού από τον Ιανουάριο είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες.

 

Απλήρωτο για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου είναι επίσης όλο το ιατρικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό. Ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό έχει πληρωθεί από τον Ιανουάριο για τις επιπρόσθετες ώρες εργασίας.

«Αντιπροσωπεία μας επισκεφτήκαμε τον διοικητή του νοσοκομείου και του τονίσαμε ότι η γενική εφημερία της Πέμπτης θα είναι επισφαλής αν λειτουργήσει χωρίς ειδικευόμενους», είπε στην «Ε» ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

«Εχουμε και σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, κάτι που οφείλεται στην υποχρηματοδότηση. Το νοσοκομείο υπολειτουργεί με 1.300 κενές οργανικές θέσεις (120 γιατρών, 500 νοσηλευτών, 90 παρασκευαστών, 80 τεχνικών και 160 διοικητικών), συμπλήρωσε ο κ. Σιώρας.

Προχθές, στις 9 το πρωί, η συντριπτική πλειονότητα των ειδικευόμενων γιατρών όπως και πολλοί από τους ειδικευμένους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των επείγοντων περιστατικών.

Επειτα, κατευθύνθηκαν στο ταμείο εντολών και ενημέρωσαν τον κόσμο ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο ταμείο.

Χθες, οι γιατροί του νοσοκομείου, αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων και 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 12 μ.) σήμερα και την Παρασκευή.