Επίσχεση εργασίας στον Ερυθρό Σταυρό

Σε επίσχεση εργασίας από τη γενική εφημερία, που ξεκίνησε χθες στις 2.30 το μεσημέρι, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός αφού, όπως αναφέρει χθεσινό έκτακτο ανακοινωθέν του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, «παρά τις ώς τώρα μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις της υπουργού Υγείας στα μέσα ενημέρωσης, στα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν καταβληθεί τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα, ενώ μερίδα γιατρών παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2009 (π.χ. Αττικό, Λαϊκό).

Οπου μάλιστα καταβλήθηκαν δεδουλευμένα παρατηρήθηκαν περικοπές (Ευαγγελισμός, ΨΝΑ) που έφτασαν στο 18%». Χαρακτηρίζοντας «την τακτική του υπουργείου ως συνειδητή παραπλάνηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων», σημειώνεται ότι «επίσχεση από τη γενική εφημερία θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και άλλα νοσοκομεία όπως το Λαϊκό και το Παίδων Αγία Σοφία, αν η κυβέρνηση επιμείνει στον εμπαιγμό».

«Παρά τους εκβιασμούς από τη διοίκηση του νοσοκομείου και από ορισμένους διευθυντές, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί πρόκειται για το μέλλον του εθνικού συστήματος υγείας, αφού απειλούν να περικόψουν ιατρικό προσωπικό από τις εφημερίες τους προσεχείς μηνές», είπε στην «Ε» ο Τάκης Πουλικάκος, μέλος της 5μελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού.

Ναυ. Καρ.