Επίσχεση γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Συντάκτης: Ντάνι Βέργου


Αποχή από ιατρικές πράξεις και εξετάσεις αποφάσισαν για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Οργανισμού απέναντι στα αιτήματά τους. Οι γιατροί ζητούν την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία που θα υποστούν από την αποχή από τα ιατρικά καθήκοντα τους.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση, καθώς και ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν προχωρά.


Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τις σχετικές κινητοποιήσεις για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται».