Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής – Θέλει να κατέβει ως ανεξάρτητος ο Πατούλης

Όπως αναμενόταν, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ κατέληξε τελικά στον κ. Χαρδαλιά, μετά τον θόρυβο για το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι περιφερειακές εκλογές στην Αττική αναμένεται επομένως να εξελιχθούν σε γαλάζιο εμφύλιο, καθώς ο κ. Πατούλης διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει κανονικά, δεδομένου άλλωστε ότι είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου απέχουν μόλις 50 ημέρες.

Ήδη γίνονται προσπάθειες να πειστεί να κάνει πίσω, κίνηση που δεν πρόκειται να αποδώσει όπως λένε στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο Γιώργος Πατούλης έχει ισχυρά ερείσματα σε γαλάζιους αυτοδιοικητικούς που στέκονται στο πλευρό του και θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ζεμπεκιά να ταπεινώσει τον πρώτο γαλάζιο περιφερειάρχη.

Παραταύτα, στελέχη του Μαξίμου επέμεναν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων θα εγκαταλείψει τον νυν περιφερειάρχη, ο οποίος δεν θα μπορέσει τελικά να συγκροτήσει ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο και προκειμένου -όπως λένε- να υποστεί μια ταπεινωτική ήττα δεν θα κατέλθει στις εκλογές!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως χθες ο Γιώργος Πατούλης επικοινώνησε με τους υποψηφίους του συνδυασμού του, οι μισοί εκ των οποίων του δήλωσαν ότι δεν θα τον ακολουθήσουν, με τους περισσότερους να προσανατολίζονται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά, που είναι ο εκλεκτός του Μαξίμου για την περιφέρεια Αττικής. «Και είναι ακόμα η αρχή, θα τον εγκαταλείψουν κι άλλοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τους ασκηθούν πιέσεις ώστε να αποχωρήσουν από το συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη!