ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

   

   

    Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους Ν. Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Στεφ. Μπαγεώργο, μέλος της Π.Γ., Γ. Μπασκόζο και Δημ. Βίτσα, μέλη της ΚΠΕ επισκέφθηκε σήμερα το Αττικό Νοσοκομείο, το προσωπικό του οποίου συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

   

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του προσωπικού και δήλωσε τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα του ιατρικού προσωπικού για την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, αλλά και συνολικά των εργαζομένων για την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών του νοσοκομείου.

   

    Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με το νέο διοικητή του Αττικού νοσοκομείου κ. Ροϊλό. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να λυθεί το πρόβλημα των απλήρωτων υπερωριών.

   

    Από την πλευρά του ΣΥΝ τέθηκαν μετ΄ επιτάσεως τα θέματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ανάπτυξη κατά 100% της λειτουργίας του νοσοκομείου και στο «άνοιγμα» του νοσοκομείου στο λαό της Δυτικής Αττικής. Εκφράστηκε επιφύλαξη για το κατά πόσο θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων όσο και για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό. Υπογραμμίστηκε, τέλος, ότι αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα της υγείας προς όφελος του ιδιωτικού, κάτι που έχει καθημερινές επιπτώσεις στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας

   

   

    20/10/2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΤΥΠΟΥ