Επίσκεψη Λοβέρδου στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης

“Χρυσάφι” κοστίζουν στη χώρα μας οι δαπάνες στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα να είναι ανάμεσα στις πρώτες έξι χώρες του κόσμου που πληρώνουν υπέρογκα ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιατρική δαπάνη φτάνει ετησίως τα 25 δισ. ευρώ, ποσό ίδιο μ’ αυτό που πληρώνουν και οι ΗΠΑ

 

Της Νικολέτας Μπούκα

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο νέο νοσοκομείο της Κατερίνης. Αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Κατερίνης, το χαρακτήρισε κόσμημα και παράδειγμα για όλη τη χώρα, ενώ είπε ότι θα ζητήσει από εκπροσώπους της τρόικας να το επισκεφθούν.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη συγχώνευση του ψυχιατρικού νοσοκομείου με το γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν ήρθα να κλείσω νοσοκομεία. Ήρθα να ενισχύσω, όχι να κλείσω”. Σχολιάζοντας τις ελλείψεις σε σύριγγες και γάζες, ανέφερε ότι ο έλεγχος του συστήματος προμηθειών θα ανατεθεί σε ιδιώτες, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι προμηθευτές, διότι όταν αργούν να πληρωθούν, βρίσκουν ευκαιρία να υπερκοστολογούν τα υλικά.