ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ- Σε ιδιωτικές ασφαλιστικές 556 κλίνες νοσοκομείων

Τον καταμερισμό 556 κλινών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσε κατά την ξαφνική επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Ο κ. Λοβέρδος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα που βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην αύξηση των εσόδων στα νοσοκομεία και στην μείωση κατασπατάλησης χρήματος που γίνεται μέχρι σήμερα.

"Η συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες θα επιφέρουν έσοδα, ενώ να διευκρινίσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα στις κλίνες τους" επισήμανε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις επικείμενες συγχωνεύσεις των νοσοκομείων ο κ. Λοβέρδος είπε ότι "δεν θα κλείσουμε κανένα νοσοκομείο, ενώ θα προκύψουν ελάχιστες συγχωνεύσεις" και πρόσθεσε ότι "τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι 82 συγχωνεύσεις που θα προκύψουν από τα μέχρι τώρα 131 νοσοκομεία της χώρας, καθώς και οι νέες διοικήσεις".

Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε όσα καταγγέλλουν υπάλληλοι και ιατροί των νοσοκομείων για σοβαρές ελλείψεις νοσοκομειακών υλικών, τόνισε κατηγορηματικά ότι "τα στοιχεία δεν είναι αληθή καθώς μετά από ελέγχους του υπουργείου Υγείας δεν προκύπτουν ελλείψεις στα νοσοκομεία".

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα τις Σέρρες συνοδευμένος από τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη, με σκοπό να δώσει αυτοπροσώπως τα συλλυπητήρια καθώς και τις ευχαριστίες του στην οικογένεια, του άτυχου 42χρονου, που προέβη σε δωρεά οργάνων μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, δίνοντας έτσι τη ζωή σε έξι συνανθρώπους μας.