Επίσκεψη της Α. Παπαρήγα στο Ασκληπιείο της Βούλας

p>«Έξω όλοι οι ιδιώτες, οι χορηγοί, ο Ερυθρός Σταυρός, οι λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γενικά οι επιχειρηματίες από το χώρο της υγείας», ζήτησε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της κατά την επίσκεψή της στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «σε αυτή τη βάση μπορεί να διεκδικηθεί καλύτερα και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος».

    Αναφερόμενη στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «βεβαίως κόβουν και ράβουν τους εκλογικούς νόμους για να διατηρήσουν και την πρωτοκαθεδρία του πρώτου κόμματος, αλλά και του σταθερού δικομματισμού». Ωστόσο, πρόσθεσε «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο λαός να καταλάβει το εξής πράγμα: Να διεκδικήσει την απλή αναλογική, να διαφοροποιήσει την ψήφο του, να πάψει να ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί μόνο έτσι μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα».

    Στην ερώτηση αν οι εξελίξεις στην Παιδεία και την Υγεία μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το θέμα της παιδείας και της υγείας είναι μεγάλη αφορμή για ένα γιγάντιο παλλαϊκό ενωμένο κίνημα το οποίο έχει σαφείς θέσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Αυτή είναι η ευκαιρία».

    Αναφερόμενη τέλος στο πενταπλό έγκλημα κοντά στο Αγρίνιο και τον ρόλο των ΜΜΕ, η Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι: «είναι μεγάλο θέμα και δεν θέλω τα πάντα να τα συνδέσω με ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Τραγικό. Οι εγκληματίες, αυτοί δηλαδή που απομυζούν τον λαό και τον οδηγούν στην αθλιότητα και στην ανασφάλεια, είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κοινωνική εγκληματικότητα».