ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»- ΔΗΛΩΣΕΙΣ

p> ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ,

    ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

   

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ

   

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενη από τον Θανάση Λεβέντη, βουλευτή Αττικής και τον Στέφανο Μπαγιώργο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνο για θέματα υγείας, επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, την Επιτροπή Λοιμώξεων και Πανδημίας και το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου.

   

    ? Η νέα γρίπη θα περάσει. Η ανίατη ασθένεια του Συστήματος Υγείας δεν περνάει. Μόνο στο Παίδων 550 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών

   

    Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων για τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τον αγώνα που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, παρά τις δυσκολίες, να αντιμετωπίσουν την καθημερινή αυξημένη κίνηση των νοσοκομείων εξ αιτίας και της νέας γρίπης.

    Η νέα γρίπη είναι μια πανδημία ήπια η οποία θα περάσει. Αυτό που δεν φαίνεται να περνάει είναι η ανίατη ασθένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας που πλέον έχει φτάσει στα όριά του. Μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων πάνω από 550 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών κάνουν δύσκολη τη ζωή και του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των παιδιών, των γονιών που φέρνουν τα παιδιά τους για μια απλή εξέταση, που αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να γίνει γρήγορα ή να εξυπηρετηθούν με άνεση, τη στιγμή που ιδίως την προ-προηγούμενη Κυριακή πάνω από 800 παιδιά επισκέφθηκαν μέσα σε μια μέρα ενώ το προσωπικό που ήταν για να τους εξυπηρετήσει ήταν μέσα στο 24ωρο 15 νοσηλευτές, πέντε δηλαδή ανά βάρδια και οκτώ ανά βάρδια οι γιατροί.

    Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του και δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα με προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ λίγες, δεν υπάρχει πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης ιατρικής φροντίδας για να αντιμετωπίζονται μακριά από τα νοσοκομεία τα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα -οι εμβολιασμοί, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να γίνονται κατά κύριο λόγο στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, φροντίδας και περίθαλψης- δεν υπάρχουν αστικά κέντρα υγείας. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι έχουμε ένα ΕΣΥ που βουλιάζει. Κι αυτό βεβαίως κάποιους εξυπηρετεί. Εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα που επενδύουν στο χώρο της υγείας και, αν δείτε τους ισολογισμούς τους, είναι μια ιδιαίτερα επικερδής δραστηριότητα.

    Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει σ΄ αυτά τα προβλήματα όχι με επικοινωνιακό τρόπο. Πρέπει επί της ουσίας να ενισχύσει το ΕΣΥ και με προσλήψεις αλλά και με δαπάνες, γιατί τα νοσοκομεία δεν είναι άντρα διαφθοράς, όπως μας είχε πει ο Πρωθυπουργός. Είναι χώροι κοινωνικής προσφοράς και, αν δεν υπήρχαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, θα είχαν ήδη καταρρεύσει.

   

    – Ο κ Χρυσοχοϊδης μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ αφ΄ ενός ότι είπε πολλά ψέματα για την υπόθεση των επεισοδίων στο Κερατσίνι, είπε ότι προσπαθεί να μεταφέρει τα προβλήματα του χώρου του στην κυβέρνηση κι ότι αυτό δεν θα του περάσει κι ότι η περίοδος ανοχής πλέον προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πια τελειώσει…

   

    ¶κουσα και το χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό κρεσέντο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι όποιος τον άκουγε, νομίζω, ότι μόνο ασφάλεια δεν θα αισθανόταν. Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έναν υπουργό της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κάλεσε τον Συνήγορο του Πολίτη ή για κάποιον υπουργό μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.