Επισπεύδεται η έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με το «Γ.Γεννηματάς»

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή τη Δευτέρα στον Γενικό Επιθεωρητή της Δημόσιας Υγείας Μ.Σαμπατακάκη να επιταχυνθεί η έρευνα για τα καταγγελλόμενα στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και να εκδοθεί το ταχύτερον πόρισμα.

Αφορμή για την παρέμβαση στης κ. Ξενογιαννακοπούλου αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, το Σάββατο, που περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τον τρόπο λειτουργίας του Γενικού Κρατικού.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για φακελάκια, εμπόριο κλινών, κατασπατάληση κονδυλίων, ενώ σημειώνεται ότι 31 γιατροί έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για εξυπηρέτηση «πελατών» τους, εις βάρος ασθενών.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ομάδα χειρουργών – γιατρών έχουν μετατρέψει τις κλινικές σε «ιδιωτικά παραμάγαζα», εξυπηρετώντας τους πελάτες τους εις βάρος ασθενών. Ο ίδιος ο διοικητής φέρεται να είχε φροντίσει τη δωρεάν νοσηλεία για έναν περίπου χρόνο ενός συγγενή του για οσφυαλγία. Οι καταγγελίες συμπληρώνονται από τη διαχείριση των συμβάσεων καθαριότητας του νοσοκομείου, με αποκορύφωμα την εικονική αύξηση κατά 15.000 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση του εργολάβου.