Επιστολή φορέων προς το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για το χαράτσι της ΔΕΗ

div align=”left”>

 

Πάτρα, 01 Νοεμβρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή φορέων προς το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για το χαράτσι της ΔΕΗ


Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, Ο Εμπορικός και Επαγγελματο-βιοτεχνικός Σύλλογος Δύμης, η Ε.Ι.Ν.Α., η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Ελλάδας, απέστειλαν επιστολή στο Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, ζητώντας του νομική, υλική και ηθική στήριξη και συμμετοχή στην προσπάθειά τους να κριθεί η ΔΕΗ ΑΕ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος αναρμόδιοι σε σχέση με την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣΠ περί στήριξης των πολιτών προκειμένου να αμυνθούν στα φοροληστρικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας, οι παραπάνω φορείς καλούν σε συντονισμό φορείς, σωματεία, κινήσεις πολιτών για το συντονισμό απέναντι στον εκβιασμό της κυβέρνησης που απειλεί με διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού, του ρεύματος, σε όσους αρνηθούν να καταβάλλουν στη ΔΕΗ το τέλος ακίνητης περιουσίας (κρίνοντάς τη αναρμόδια γι αυτό) με το λογαριασμό της κατανάλωσης ρεύματος. 

Μ’ αυτό τον τρόπο, η ΔΕΗ και οι πάροχοι θα είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που προβούν σε εντολή διακοπής ρεύματος, τη στιγμή που θα έχει πληρωθεί η αξία του ρεύματος που έχει καταναλωθεί ή όταν αυτό συμβεί σε συνδρομητές που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα.

Για όλα αυτά, θα οργανωθεί τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη φορέων, σωματείων, κινήσεων πολιτών προκειμένου να επεξεργαστεί το μαζικό τρόπο αντίδρασης σ’ αυτή την παράνομη και καταχρηστική ρύθμιση, της είσπραξης δηλαδή, δημοσίων εσόδων από ιδιωτικούς φορείς, και μάλιστα εκβιαστικά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944629872 

Για την Ε.Ι.Ν.Α.


 
O Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας
Κώστας Γιαννάκενας                Τάσος Γιακουμής