Επιστολή – κόλαφος για το σύστημα δημόσιας υγείας

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των εφημεριών αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τις εφημερίες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σχετικές καταγγελίες έκαναν χθες οι γιατροί του Ευαγγελισμού, με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στην καταγγελία τους, οι γιατροί επισημαίνουν πως καθημερινά, λόγω της έλλειψης σχηματισμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προσέρχονται για εξέταση στην εφημερία 1.800 – 2.000 περιστατικά. Αυτό σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού (μόνο για τον Ευαγγελισμό οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν τις 1.380) οδηγεί σε τρομακτικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονται σε πολύωρες αναμονές και, χάνοντας την υπομονή τους, επιτίθενται στους ίδιους τους γιατρούς.

Την ίδια στιγμή όμως, δημιουργείται πρόβλημα για τη διερεύνηση των απολύτως επειγόντων περιστατικών.

Οι γιατροί κατήγγειλαν ακόμη την ελλιπή λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος, καθώς και του ενός από τους δύο αξονικούς τομογράφους, την ύπαρξη κενών στην ασφάλεια του νοσοκομείου, παρά την ύπαρξη εταιρείας security στο νοσοκομείο, ενώ τόνισαν ότι οι ειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου και του Απριλίου 2009 ούτε έχουν δοθεί αναδρομικά εφημεριών του πρώτου εξαμήνου του έτους.