Επιστολή της ΑΕΓ στον Υπουργό Υγείας για το θέμα του ΠΙΣ

p>

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΑΕΓ)

 

Προς

τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

 

Θέμα: σχετικά με τη συγκρότηση και λειτουργία του ΠΙΣ

 

κ. Υπουργέ

Το ΔΣ του ΠΙΣ κατόρθωσε να συγκροτηθεί σε σώμα μετά τρεις περιπετειώδεις συνεδριάσεις, εκ των οποίων μάλιστα η δεύτερη διήρκεσε 11 ολόκληρες ώρες. Αιτία της κωλυσιεργίας ήταν οι μεθοδεύσεις του κ. Βλασταράκου Μ., ο οποίος ως πλειοψηφών σύμβουλος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος με παντελώς ανορθόδοξο και εξωφρενικό τρόπο, έχοντας οχυρωθεί πίσω από μια γνωμοδότηση νομικού συμβούλου την οποία ο ίδιος προκάλεσε. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κατάφωρη παραβίαση νομοθετικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται επί δεκαετίες σε όλα τα  ΝΠΔΔ και ίσχυαν ανέκαθεν στον ΠΙΣ, με μοναδικό στόχο να αναγορεύσει ο κ. Βλασταράκος τον εαυτό του σε Πρόεδρο του ΔΣ.

Μετά το αδιέξοδο που προκλήθηκε τα 10 εκ των 15 μελών του ΔΣ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συγκρότηση ΔΣ και καταθέσαμε σχετική δήλωση στα Πρακτικά, πράγμα που ανάγκασε τον κ. Βλασταράκο να αποχωρήσει συμπαρασύροντας και τα άλλα 4 μέλη της παράταξής του. Έτσι έγινε εφικτό να συγκροτηθεί με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο το ΔΣ, το οποίο σας έχει γνωστοποιηθεί με το Πρακτικό Συγκρότησης.

Στη συνέχεια, όπως υποθέτουμε γνωρίζετε, αναπτύχθηκε εκ μέρους του κ Βλασταράκου βιομηχανία εξωδίκων προς το ΔΣ και παράλληλα εξασκείται τακτική εκφοβισμού των υπαλλήλων που εργάζονται στον ΠΙΣ, πράγματα που ασφαλώς δεν αρμόζουν στο κύρος οργάνου που εκπροσωπεί σε ανώτατο επίπεδο το ιατρικό σώμα της χώρας.

 

κ. Υπουργέ

Με βάση τα δεδομένα που σας εκθέσαμε οι υπογράφοντες σας προτρέπουμε να διαφυλάξετε τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΙΣ και να επικυρώσετε τα πρακτικά συγκρότησης, ώστε να επιτρέψετε στον Σύλλογο να λειτουργήσει προς το συμφέρον των γιατρών της χώρας, οι οποίοι ταλανίζονται από δεκάδες προβλήματα.  Κάθε άλλη ενέργεια που θα αμφισβητεί τη νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία εκλογής προεδρείου στο ΔΣ του ΠΙΣ θα έχει σοβαρές συνδικαλιστικές και πολιτικές επιπτώσεις.

Σημειωτέον, οι υπογράφοντες δεν έχουμε ιδιοτελές κίνητρο από την προτροπή που σας απευθύνουμε, δεδομένου ότι δε δεχτήκαμε να καταλάβουμε καμία θέση στο Προεδρείο, παραμένοντας απλά μέλη του ΔΣ.

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

19 Μαρτίου 2009

Με εκτίμηση

Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών στον ΠΙΣ

 

Μπασκόζος Γιάννης

Ζαχαριάς Κώστας

Βαρνάβας Δημήτρης