Επιστολή της ΟΕΝΓΕ προς Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Η ΟΕΝΓΕ απέστειλε επιστολή της προς Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα, το περιέχομενο της οποίας είναι το παρακάτω:

 
προς
τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή
 
Η ΟΕΝΓΕ στην πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, την οποία σας έχουμε αποστείλει, αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, οι οποίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα κλιμακωθούν.
Στόχος είναι
1.- να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και ΚΥ και
2.- να ακυρώσουμε τους μηχανισμούς είσπραξης των 5 ευρώ καθώς και τις επιβαρύνσεων των πολιτών στις εργαστηριακές εξετάσεις.
3.-Να αντιταχθούμε σθεναρά στις περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση στις τακτικές αποδοχές και τις εφημερίες των γιατρών που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
4.- να καταλάβουμε τα γραφεία Διοικητών, τα γραφεία των ΥΠΕ και τέλος αν χρειαστεί ακόμη και χώρους του υπουργείου Υγείας.
 
Παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα και να μελετήσετε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε τη μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων σε μια ευρεία πανελλαδική κινητοποίηση από κοινού με τους νοσοκομειακούς γιατρούς με σύνθημα «αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς».
 
Ευελπιστώντας πως η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή
 
Με εκτίμηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ