Επιστολή του κ. Ν. Μαρουδιά για όσα συνέβησαν στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ

div>

Το Ygeianet έλαβε το παρακάτω κείμενο από τον κ. Ν. Μαρουδιά, Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα του Κωσταντοπούλειου Νοσοκομείου:

Ο Διευθυντής του χειρουργικού τομέα έχει χρέος να λαμβάνει αποφάσεις για να χειρουργηθούν οι ασθενείς με καρκίνο που αναμένουν στη λίστα και οι ασθενείς με ανευρύσματα.

Το κεντρικό νοσοκομείο, ενώ διαθέτει 7 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν μόνο οι 4. Το νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο παράρτημα Καυτατζόγλου, διαθέτει 4 αναισθησιολόγους ενώ οι ανάγκες του είναι για 2. Ζήτησα, όπως προβλέπει ο νόμος για τα καθήκοντα του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, να μετακινηθούν στο κυρίως κτήριο 2 αναισθησιολόγοι. Έτσι θα λειτουργήσουν 6 αίθουσες και οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις θα έχουν τη σωστή και έγκαιρη θεραπεία. Επίσης, οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα πρέπει το συντομότερο (κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι) να έρθουν να εκπαιδευτούν στο κεντρικό κτήριο, εκτός αν η πρόεδρος των εργαζομένων προτιμά να μείνουν αμόρφωτοι και οι ασθενείς με καρκίνο να αναμένουν στις λίστες.
Οι αποφάσεις του Διευθυντή χειρουργικού τομέα μπορούν να ανατραπούν με έγγραφο της Διοίκησης ή της ΥΠΕ αιτιολογημένα. Άλλως τα όσα έγιναν στη συνέλευση είναι συνδικαλιστικός και κομματικός ακτιβισμός.
Φαντάζομαι κανείς σοβαρός Διοικητής νοσοκομείου ή ΥΠΕ μπορεί να ανατρέψει απόφαση που στόχο έχει την έγκαιρη και σωστή περίθαλψη και την επαρκή εκπαίδευση των ειδικευομένων.
Αυτή την απόφαση θα έπρεπε πριν από εμένα να την είχαν πάρει τα αρμόδια όργανα, τα οποία βέβαια δεν παρεμπόδισαν την επιστολή μου αφού κοινοποιήθηκε πρώτα σε αυτούς το εν λόγω κείμενο, αλλά υπαναχώρησαν για λόγους που οι ίδιοι μόνο γνωρίζουν.
Αναμένω μέχρι το μεσημέρι την έγγραφη ανάκληση της απόφασής μου για να την κοινοποιήσω όπου χρειάζεται.
Γνώμονάς μου είναι η αφοσίωσή μου στο ΕΣΥ και η περίθαλψη των ασθενών μας. Αν κάποιος διακρίνει στοιχείο προσωπικής σκοπιμότητας, καλό είναι να το δημοσιοποιήσει.
Με εκτίμηση,
Ν. Μαρουδιάς
Διευθυντής Χειρουργικού τομέα Νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειο