Επιστράτευση

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των υγειονομικών συντακτών το απόγευμα της Τετάρτης, παρόλο που παραδέχτηκε ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας, αρκέστηκε να κάνει εκκλήσεις σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ. Σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει εντός 48 ωρών ανταπόκριση από 200 ιδιώτες γιατρούς τότε θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας.

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός είχε εμφανιστεί στις τηλεοπτικές οθόνες από κοινού με τον Γ. Πατούλη και ο τελευταίος ισχυρίστηκε πως πολλές εκατοντάδες γιατρών έχουν εκδηλώσει διαθεσιμότητα να συνδράμουν το ΕΣΥ. Τι έγιναν άραγε οι εκατοντάδες που επιστράτευσε ο Πατούλης και τώρα ο υπουργός Υγείας αναζητά τους 200 γενναίους;

Δυστυχώς. Αντί να επιτάξουν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα από το περασμένο φθινόπωρο, δίνοντας σε όλους «φύλλα πορείας» ώστε να κινητοποιηθούν όποια στιγμή κινδυνέψει να χαθεί ο έλεγχος, αυτοί έμεναν αμέριμνοι, πιστεύοντας πως θα πασαλείψουν το πρόβλημα μετακινώντας ειδικευόμενους από το Λαϊκό και εντατικολόγους από την Αλεξανδρούπολη.

Και τώρα που οι ΜΕΘ της Αττικής εμφανίζουν πληρότητα που εγγίζει το 100% και 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, δείχνουν να τα έχουν χαμένα και απειλούν πως εντός 48 ωρών θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό την επίταξη.

Έλαβαν υπόψη πως οι 48 ώρες λήγουν το βράδυ της Παρασκευής; Ακολουθεί Σαββατοκύριακο, στο οποίο ο πρωθυπουργός κατά κανόνα περιφέρεται και ανεμελιάζει. Συνεπώς η επίταξη θα μεταφερθεί από βδομάδα.

Έλεος, δε θα μαγαρίσουμε τις ένδοξες στιγμές εθνεγερσίας με επιτάξεις και «σοβιετικά καμώματα», όπως τα αποκάλεσε παλιότερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Με τούτα και με τ΄ άλλα θα φτάσουμε στην Πρωταπριλιά..