Επιστρέφουν στο ΑΣΕΠ οι προσλήψεις νοσηλευτών

Μέσω ΑΣΕΠ θα διεξαχθούν, τελικά, όλες οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση στη Βουλή που έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος. Ο υπουργός γνωστοποίησε την τελική συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη.

Με δεδομένη την ανάγκη για επείγουσες προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών, πέραν των προβλεπομένων, ο υπουργός είχε δρομολογήσει, με το νομοσχέδιο για τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών, την παράκαμψη του ΑΣΕΠ σε ό,τι αφορά τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Ωστόσο έπειτα από διαβεβαίωση του κ. Βέη ότι το ΑΣΕΠ είναι σε θέση να περατώσει τις προσλήψεις αυτές εντός ενός εξαμήνου, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τροποποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταγραφεί ρητά ότι οι προσλήψεις θα γίνονται κατόπιν ενιαίων προκηρύξεων, με βάση το ν.2190, καθώς επίσης ότι «η προκήρυξη και η διεξαγωγή των διαγωνισμών πρόσληψης, μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, γίνεται από το ΑΣΕΠ».

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται πλέον ρητά η πρόσληψη των 5.500 νοσηλευτών εντός της προσεχούς τριετίας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε και διάταξη που εντάσσει και τους πανεπιστημιακούς ιατρούς στους όρους απασχόλησης των υπολοίπων νοσοκομειακών, κάτι που σε παρελθόντα χρόνο είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.