Επιτάχυνση των προσλήψεων ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την επιτάχυνση των προσλήψεων του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, που έχει εξαγγείλει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

 

Ο Π.Ι.Σ. υπενθυμίζει ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος και το σύστημα υγείας της χώρας μας, ειδικότερα σε περιοχές που κατακλύζονται από επισκέπτες οι οποίοι προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα υγείας, έχει τρομερές ελλείψεις.

 

«Οι αποχωρήσεις των ιατρών από  το σύστημα είναι συνεχείς, χωρίς να αναπληρώνονται. Ο μέσος όρος ιατρών του ΕΣΥ είναι 60 ετών, πολλοί αναμένεται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν, και εάν το Σύστημα Υγείας δεν ενδυναμωθεί με νέο προσωπικό, σύντομα θα έχουμε το κλείσιμο αρκετών δομών δημόσιας περίθαλψης», τονίζει.

 

Οπως επισημαίνει, η άμεση στελέχωση των ΜΕΘ και των δομών ΠΦΥ, καθώς και η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με επικουρικό προσωπικό, είναι ενέργειες οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν άμεσα.

 

Για τα ειδικά μισθολόγια

 

Ο Π.Ι.Σ. ζητεί επίσης από τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, να βρει εγκαίρως τα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων. «Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι λειτουργοί της υγείας, οι οποίοι με αξιοθαύμαστες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις και παρά τη μείωση των αποδοχών τους κατά 50%, έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν το Σύστημα Υγείας. Παράλληλα προσφέρουν και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε κοινωνικές δομές για άνεργους ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας», σημειώνει.

 

Ακόμη, ζητεί την άμεση έκδοση  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν (παραμένουν απλήρωτοι για 6 μήνες).