Επίθεση αρουραίου σε χειρουργημένο ασθενή!

Ποντικός επιτέθηκε και δάγκωσε επανειλημμένα χειρουργημένο ασθενή στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Το τραγελαφικό αλλά και πρωτόγνωρο στα ελληνικά και ίσως διεθνή χρονικά αποκαλύπτεται από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε καταγγελίες από γιατρούς και από τους συγγενείς του ασθενούς, που… σκότωσαν επί τόπου τον απρόσκλητο και επικίνδυνο εισβολέα.

Από τους ίδιους επίσης καταγγέλλεται ότι το πεπαλαιωμένο νοσοκομείο είναι «ξέφραγο αμπέλι», καθώς πέρα από τις ελλείψεις και τα λειτουργικά του προβλήματα καθημερινά κάνουν…παρέλαση τα ποντίκια, οι γάτες αλλά και πάσης φύσεως ζωύφια.

 

Ο βουλευτής «φωτίζοντας» το συμβάν σε χθεσινή ερώτήση του στη Βουλή αναφέρει ότι: «Χειρουργημένος ασθενής την 1.4.09 σε δωμάτιο του 1ου ορόφου του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού ευχαριστούσε τον γιατρό του για την επιτυχημένη επέμβασή του και ενώ συζητούσε με συγγενείς του που είχαν πάει να τον επισκεφθούν, δέχθηκε την επίθεση ποντικού μεγάλου μεγέθους πιθανώς αρουραίου, ο οποίος δάγκωσε επανειλημμένα τον πρόσφατα χειρουργημένο ασθενή. Από τις φωνές των παρισταμένων συγκεντρώθηκαν νοσοκόμες, οι οποίες τρομαγμένες μπροστά στο μέγεθος του ποντικού προσέθεσαν και αυτές τις δικές τους εκκλήσεις για βοήθεια ανεβασμένες στις καρέκλες μέχρι τη στιγμή που την κατάσταση «έσωσαν» οι συγγενείς του ασθενούς, που κυνήγησαν, απομόνωσαν και σκότωσαν τον ποντικό στις τουαλέτες του νοσοκομείου».

Παραδοχή
Μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου «παραδέχονται» το συμβάν και το αποδίδουν στην «κακή συγκυρία», στην ύπαρξη στον γειτνιάζοντα χώρο εργοταξίου για την επέκταση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Γιατροί, νοσοκόμες και συγγενείς του ασθενούς που επιβεβαιώνουν το συμβάν χαρακτηρίζουν τριτοκοσμικές τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.

Ο γιατρός Τάκης Τζανετής επιβεβαιώνει το πρωτόγνωρο περιστατικό, προσθέτοντας ότι «δυο εβδομάδες μετά το νοσοκομείο συνεχίζει να επικοινωνεί με το παρακείμενο εργοτάξιο από πάμπολλες οδούς και όλα τα ζωύφια μπαινοβγαίνουν».

Από την πλευρά του ο κ. Καρχιμάκης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά άμεσες εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο. Ο ίδιος αναφέρει: «Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για τη λειτουργία των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης. Εδώ και πέντε χρόνια με την υποχρηματοδότηση της υγείας και την καθυστέρηση της ολοκλήρωση της επέκτασης του νοσοκομείου οδηγήσατε τα πράγματα σε τραγελαφικές καταστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο και απειλή την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου Ρεθύμνου».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ