Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση για την Υγεία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα βρει χρήματα για τη Δημόσια Υγεία, με προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών το χρόνο.

 ‘Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία, έχει εγκαταλείψει τις υποδομές και το προσωπικό της πέντε χρόνια τώρα, δεν επενδύει στην υγεία και δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια’, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

“Μας εξοργίζει ότι την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με 5% έλλειμμα, με 80 δισ. επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ και το απλό ερώτημα που έχει πλέον ο Ελληνας πολίτης είναι, πού πήγαν αυτά τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν πήγαν σίγουρα στην υγεία, σίγουρα δεν πήγαν στην παιδεία, σίγουρα δεν πήγαν στην πρόνοια, πήγαν σε σπατάλες και σε ημέτερους”, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα βρει τα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό στη δημόσια υγεία και είπε ότι, κάθε χρόνο θα γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Η απάντηση του υπουργείου

«Αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχουν ληφθεί αποφάσεις, οι οποίες δια νόμου έχουν κατοχυρωθεί από τη Βουλή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.