Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών

Ο διορισμός Διοικητών στα Νοσοκομεία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτες. Παρότι το υπουργείο Υγείας απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των αρίστων, κάθε μέρα αναδύονται νέα στοιχεία, επιβαρυντικά για τους περισσότερους εξ αυτών, προκαλώντας άλλοτε θυμηδία και άλλοτε οργή.

Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές δηλώσεις ήταν αυτή του μοναδικού αποπεμφθέντα, του ηλικίας 80 ετών Κ. Πατέρα, ο οποίος υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να στρατευθεί εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία και να βοηθήσει στην εκλογική μάχη. «Είχα δικό μου στρατό στα Τρίκαλα» είπε ο Κ. Πατέρας και τον έθεσε στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας ως αντάλλαγμα τη θέση Διοικητή Νοσοκομείου, εάν νικήσει η ΝΔ στις εκλογές.
Η ΝΔ νίκησε και ο Πατέρας έλαβε το μπαξίσι, έστω για λίγες ώρες!

Συνεπώς, οι θέσεις Διοικητών δεν προέκυψαν από καμία αξιολόγηση και η περίφημη Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών που συνέστησε ο κ. Κικίλιας ήταν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. Αυτός εξάλλου ήταν κι ο λόγος που άλλαξαν την έως τότε σύνθεση της Επιτροπής και απομάκρυναν τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, ώστε να αποφύγουν τυχόν αντιδράσεις.

Παρ΄ όλα αυτά, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην Επιτροπή (κλικ εδώ η σύνθεση) οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην κοινωνία για τις επιλογές τους. Αν δεν έχουν εξηγήσεις ας πουν πως ήταν διακοσμητικοί, ας πουν πως ήταν κομματικά εγκάθετοι. Δεν είναι όμως δυνατόν να σιωπούν, ιδιαίτερα εκείνοι που κατέχουν θεσμικές θέσεις.  
Κυρίως εκείνος ο κύριος της Επιτροπής που ασχολείται με τα φωτιστικά οφείλει να μας φωτίσει!

Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν επιτρέπεται στελέχη με προσόντα, όπως ο τ. Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ, να παροπλίζονται υπηρεσιακά και η κυβέρνηση των αρίστων να αναθέτει θέσεις ευθύνης σε κομματάρχες και ποινικά καταδικασμένους..
……………………..
Δείτε εδώ πίνακα που συνέταξε το ΚΙΝΑΛ, όπου αποτυπώνονται τα προσόντων των νέων Διοικητών