Επιτροπή Πρωτοβουλίας νεφροπαθών Αρκαδίας.Επικίνδυνα τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Προς: Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας

Όπως γνωρίζετε η ζωή των νεφροπαθών Αρκαδίας βρίσκεται σε κίνδυνο. Εφαρμόζοντας οδηγίες της Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης προχώρησε σε διαγωνισμούς προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή. Το τι σημαίνει αυτό και ποιους κινδύνους εγκυμονεί για τη ζωή των νεφροπαθών αλλά και για την ασφάλεια της δικής σας εργασίας, το γνωρίζετε. Ζούμε από κοντά την αγωνία των μελών σας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με πλήρη ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι αποδοχές τους έχουν εξευτελιστεί, τα απαιτούμενα για την σωστή προσφορά τους στον χώρο εργασίας, είτε δεν υπάρχουν, είτε έχουν αντικατασταθεί από άλλα ευτελούς αξίας και αμφίβολου αποτελέσματος, λόγω κακής ποιότητας.

Εμείς συνειδητοποιώντας πλήρως την κρισιμότητα του θέματος, συγκροτήσαμε Επιτροπή Πρωτοβουλίας, η οποία υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Αρκαδίας και το σύνολο των νεφροπαθών, προκειμένου να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού για την επιβίωσή μας θέματος, της ποιότητας δηλαδή των φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Σ’ αυτόν μας τον αγώνα σας θέλουμε συμπαραστάτες. Όχι μόνον για ηθικούς λόγους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού σας κινήματος, εξέχουσα θέση έχει το αίτημα για πλήρη, ποιοτική και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλο τον λαό.

Απ’ αυτή την άποψη ζητάμε να στηρίξετε τον αγώνα μας. Αν και σε πρόσφατη παράστασή μας στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρόνη βρήκαμε πλήρη κατανόηση και πήραμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ζήτημα ξεπερνά τις δυνατότητές του και έχει να κάνει με κεντρικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας. Απ’ αυτή την άποψη ζητάμε να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο αγώνα και να κάνουμε σαφές στους αρμόδιους, ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει άλλος διαγωνισμός προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, προχωρώντας ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αν απαιτηθεί.

Τρίπολη 16/4/14

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας:

Κοσκολός Γεώργιος,

Μπακής Κων/νος