Ερώτηση 12 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πληρωμές λογαριασμών φαρμακευτικών συνταγών του Ο Π Α Δ

p>Οι υποσχέσεις της πολιτείας για έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών συνταγών των φαρμάκων του Οργανισμού Πρόνοιας Ασφαλισμένων του Δημοσίου, παραμένει μια από τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι φαρμακοποιοί παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τους πέντε μήνες.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των οφειλομένων και η επαναλαμβανόμενη κοροϊδία για τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας από τον ΟΠΑΔ, ταλαιπωρεί το σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας και τους οδήγησε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να διακόψουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από την 1 Ιανουαρίου 2007.
Η διακοπή χορήγησης φαρμάκων των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, όπως είναι φυσικό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους του οργανισμού, αφού θα αναγκάζονται πλέον από 1-1-2007 να πληρώνουν οι ίδιοι το σύνολο του ποσού αγοράς των φαρμάκων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ερωτούνται οι κ. υπουργοί:

1.Αν προτίθενται, ως οφείλουν, να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για την άμεση καταβολή των λογαριασμών συνταγών φαρμάκων του ΟΠΑΔ;
2.Τι πρόκειται να πράξουν για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και της οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του οργανισμού από 1-1-2007;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Έκτορας Νασιώκας
ΛεωνίδαςΓρηγοράκος
Μανώλης Σκουλάκης
Συλβάνα Ράπτη
Μαρία Δαμανάκη
Κατερίνα Περλεπέ
Μιλτιάδης Βέρρας
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Χρήστος Αηδόνης
Αναστάσιος Χωρέμης
Χρήστος Πρωτόπαπας