Ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

p style=”box-sizing: border-box; padding-bottom: 0px; text-transform: none; background-color: rgb(255,255,255); text-indent: 0px; margin: 0px 0px 5px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; font: 14px/18px Arial; direction: ltr; white-space: normal; letter-spacing: normal; color: rgb(34,34,34); word-spacing: 0px; padding-top: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px”>Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας για τη δημόσια υγεία ζητούν με επιστολή τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και μελετά τη μετάταξη στο ΕΣΥ ή την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας ή ακόμα και απόλυσης 6.000 ιατρών του Οργανισμού». 

Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος για πρόθεση του υπουργείου να καταργηθούν οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ και να μεταφερθεί όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με κλειστό προϋπολογισμό παρά τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. 

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο η υγεία μετατρέπεται από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με συνέπεια να αποκλείεται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», σημειώνουν οι βουλευτές. 

Την επιστολή υπογράφουν οι: Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ξανθός Ανδρέας, Στρατούλης Δημήτρης, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Βαλαβάνη Νάντια, Δερμιτζάκης Κώστας, Ζαχαριάς Κώστας, Ζερδελής Ιωάννης, Κυριακάκης Βασίλης, Μητρόπουλος Αλέξης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ουζουνίδου Ευγενία, Σταθάς  Ιωάννης και  Χαραλαμπίδου Δέσποινα.