Ερώτηση 5 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπ. Υγείας για τα εγκαίνια του Παιδ. Νοσ. Θεσσαλονίκης

p>Το υπουργείο Υγείας με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα εγκαίνια ανέγερσης νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε έκταση που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής ¶μυνας.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Α΄ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χατζητόλιος με επίσημες δηλώσεις του, γνωστοποιεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι παρά τις συζητήσεις που έκανε με την πολιτική ηγεσία για την επιλογή του χώρου που θα κατασκευαστεί το παιδιατρικό Νοσοκομείο, δεν γνωρίζει ακόμη ούτε ο ίδιος αν το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας παραχώρησε οικόπεδο στο υπουργείο Υγείας και παρότι αρμόδιος δεν έλαβε πρόσκληση και δεν ενημερώθηκε ποτέ για τα εγκαίνια Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΕΓΝΑΤΙΑ» διευκρινίζει ότι «προ καιρού είχαμε ζητήσει ή να μας παραχωρηθεί το μισό στρατιωτικό νοσοκομείο ή να δοθεί ένα μέρος από το οικόπεδο για να γίνει παιδιατρικό Νοσοκομείο. Αν κάνουν λόγο για εγκαίνια τότε προφανώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση» τόνισε στην εφημερίδα.
Επειδή ζούμε το θέατρο του παραλόγου να ανακοινώνονται επίσημα από το υπουργείο Υγείας εγκαίνια του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και την ίδια στιγμή να δηλώνουν άγνοια οι εμπλεκόμενοι φορείς, ερωτάται ο κ. υπουργός;

1. Σε ποιο χώρο θα αναγερθεί το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης;
2. Πότε θα γίνει η δημοπράτηση, πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου και πότε θα ολοκληρωθεί;
3. Με ποια χρηματοδότηση θα γίνει η κατασκευή;
4. Να κατατεθεί η μελέτη κατασκευής του έργου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Έκτορας Νασιώκας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Συλβάνα Ράπτη
Μανώλης Σκουλάκης
Μαρία Δαμανάκη