Ερώτηση για τις απλήρωτες εφημερίες

p> 

 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ-Βουλευτής Ηρακλείου

Λεωφ. Δημοκρατίας 17-Ηράκλειο

τηλ: 2810-300421,300422 φαξ:2810-300421

Βουλής 4-10562 Αθήνα

Τηλ: 210-3706433,3239427 φαξ: 210-3706033

Email: notismarias@gmail.com

e.marias@parliament.gr

 

20/9/2012

Δελτίο Τύπου

Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των γιατρών

Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο κατέθεσε σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με την διάλυση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών κέντρων υγείας και νοσοκομείων της Π. Ε Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων της Π.Ε Ηρακλείου βρίσκονται από 17 Σεπτεμβρίου σε επίσχεση εργασίας .

Καταγγέλλουν απλήρωτες εφημερίες από 1η Ιανουαρίου έως 30 Αυγούστου 2012 με εξαίρεση τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αυθαίρετες περικοπές εφημερευόντων ιατρών, τμήματα με εξαντλημένο προσωπικό από συνεχείς βάρδιες, έλλειψη βασικών υλικών και φαρμάκων απαραίτητων για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Καταγγέλλουν ότι «αδυνατούν να κάνουν πια τη δουλειά τους. Η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30%, οι γιατροί λιγοστεύουν, εξαντλούνται μαζί με το προσωπικό. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση δεν βοηθούν όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και ο σεβασμός για να βγει η δουλειά. Ταυτόχρονα σε βάρος όλων αυτών που κρατούν με τη δουλεία τους όρθιο το δημόσιο σύστημα, αρπακτικά με μίζες, φακελάκια, ναπολεοντισμούς, διασύρουν το λειτούργημα, ενοχοποιώντας όσους κάνουν τη δουλεία τους με αξιοπρέπεια».

Καταγγέλλουν τη προετοιμασία για κατάργηση-συγχώνευση– ιδιωτικοποίηση κλινών και τμημάτων 50 νοσοκομείων. Αρνούνται να δεχτούν άλλο 18% περικοπή μισθών επιπρόσθετα στην ήδη κατά 40% περικοπή μισθών τα δύο τελευταία χρόνια. Δηλώνουν μηδενική ανοχή σε αυτούς που διαλύουν τη δημόσια υγεία και που σπρώχνουν τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση.

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου δηλώσατε ότι με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012 έχουν διατεθεί πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών Π.Ε Ηρακλείου μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2012;

2. Πότε υπολογίζετε να πληρώσετε τις εφημερίες των ανωτέρω μηνών;

 

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νότης Μαριάς»