Ερώτηση Θ Λεβέντη: Δυσλειτουργίες στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας – Θράκης.

p>ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   

    Ερώτηση

    Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    ___________

   

    ΘΕΜΑ: Δυσλειτουργίες στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας – Θράκης.

   

    Πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι μεθοδεύσεις που συμβαίνουν στο Περιφερειακό Γραφείο Μακεδονίας- Θράκης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Το Μάιο 2006, μετά την αποχώρηση της κ. Σ. Γεραντίδου, προϊστάμενος ανέλαβε ο κ. Χ. Κακάλης, ο οποίος ήταν γνωστό ότι θα συνταξιοδοτούνταν στα τέλη του έτους. Επομένως υπήρχε χρονική άνεση να αξιολογηθούν από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μ. Σαμπατακάκη οι υπηρετούντες Επιθεωρητές και να ανατεθούν χρέη προϊσταμένου στον πλέον κατάλληλο υπηρεσιακά, αυτόν που θα πληρούσε τα κριτήρια επιστημονικής επάρκειας και θα είχε δυνατότητα αρμονικής συνεργασίας με τους άλλους Επιθεωρητές και το υπόλοιπο προσωπικό. Όντως, αφού έγινε αυτή η αξιολόγηση, με απόφαση του κ. Σαμπατακάκη τοποθετήθηκε στις 1/11/06 ως προϊστάμενος ο κ. Μαλακώζης.

   

    Πριν όμως παρέλθουν τρεις εβδομάδες και με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης του Γραφείου παύτηκε ο κ. Μαλακώζης και στη θέση του τοποθετήθηκε η κ. Μαλτά. Αυτή η ξαφνική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους Επιθεωρητές, οι οποίοι θεωρούν ότι επιχειρείται να τεθεί υπό ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο το Σώμα Επιθεωρητών.

   

    Επειδή πρόκειται για ζήτημα που έχει άμεση σχέση με τη διαφάνεια των χειρισμών και τις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    1.- Εάν θεωρεί ότι οι παραπάνω μεθοδεύσεις αρμόζουν στην απαιτούμενη αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα που οφείλει να έχει το ΣΕΥΥΠ

    2.- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης στο γραφείο Μακεδονίας Θράκης του ΣΕΥΥΠ, το οποίο έχει διαταραχθεί;

   

   

    Ο ερωτών Βουλευτής

   

   

   

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ