Ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,Ευαγγ.Αμμανατίδου-Θέμα: Ελλείψεις και διοικητικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Δράμας

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς την κα Υπουργό:

    -Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   

    Θέμα: Ελλείψεις και διοικητικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Δράμας

   

    Χρονίζει η αρνητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Δράμας λόγω κακής διοικητικής λειτουργίας και ποικίλων ελλείψεων προσωπικού. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και το Σωματείο Εργαζομένων έχει κάνει επανειλημμένες αναφορές και καταγγελίες για τις εν λόγω ελλείψεις, καθώς και για την αδυναμία του Διοικητή και των Διευθυντών του Νοσοκομείου να λύσουν τα εργασιακά προβλήματα του προσωπικού και να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

    Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (από τα 7 κρεβάτια λειτουργούν τα 3), το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό (π.χ., το παθολογο-ανατομικό παρότι πλήρως οργανωμένο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης παραϊατρικού προσωπικού), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων γιατρών.

    Η Διοίκηση και η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, μολονότι γνωρίζουν τα χρονίζοντα προβλήματα, τα οποία έχουν επιδεινωθεί ενόψει της αλλαγής του Διοικητή, δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.

    Επειδή τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν τα γενικότερα προβλήματα που παρατηρούνται στην πολιτική υγείας στη χώρα μας, καταδεικνύουν τις ανεπάρκειες της διοίκησης, ενώ έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην περίθαλψη και νοσηλεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δράμας,

   

    ερωτάται η κα Υπουργός:

    · Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου;

    · Θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας σε νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας;

    · Θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση νέου Διοικητή ώστε να αποκατασταθεί η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου;

   

    Η ερωτώσα βουλευτής

   

    Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου