Ερώτηση του Α. Ακριβάκη για την ανάγκη ίδρυσης Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας

p>

Θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας»

Σε απελπιστική κατάσταση και σε άμεσο καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή τους, βρίσκονται τα άτομα που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης στη Θήβα και στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό, διότι δεν υπάρχει Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Θήβας, που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πόλης και των γειτονικών διαμερισμάτων.

Οι συμπατριώτες μας νεφροπαθείς, αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας και της Αθήνας, για να μπορέσουν να κάνουν αιμοκάθαρση και να επιζήσουν, μπαίνοντας σε επιπλέον έξοδα και σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο σε λίστες αναμονής, με δυσμενείς και αντίξοες, πολλές φορές, καιρικές συνθήκες.

Όλα αυτά, θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των νεφροπαθών συμπολιτών μας που χρήζουν ανάγκης αιμοκάθαρσης, είναι πολύ μεγάλος.

Είναι, δε, υποκριτικό και συνάμα εξοργιστικό, να βλέπουμε από τα τηλεοπτικά κανάλια τον Υπουργό Υγείας, κατά την πρόσφατη μετάβασή του στην Αλβανία, να εξαγγέλλει την ίδρυση Μονάδας Αιμοκάθαρσης στη γειτονική χώρα, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας – ενέργεια καταρχήν θεμιτή όπου υφίσταται ανάγκη – όταν όμως και εδώ στη χώρα μας υπάρχουν περιοχές που πραγματικά υποφέρουν από την έλλειψη τέτοιας Μονάδας και κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Από όλα τα ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη δημιουργία Τμήματος Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Επειδή λοιπόν, όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούνται και πρέπει να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής περίθαλψης από την Πολιτεία

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής κατάστασης;

2. Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας;

3. Και αν ναι, πότε και σε ποιο χρόνο προβλέπετε να υλοποιηθεί;

28-11-2006

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Ακριβάκης