Ερώτηση Τσίπρα για το 14ο μισθό

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την τύχη του 14ου μισθού και τις συμβάσεις εργασίας καλεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας αρνητικά ότι ζητά την «τεχνογνωσία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «όταν η παγκόσμια εμπειρία λέει πως οι παρεμβάσεις του έχουν οδηγήσει κράτη σε μακροχρόνια ύφεση».

Σε ερώτηση που κατέθεσε χτες προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ότι ο 14ος μισθός «δεν είναι ελληνική πολυτέλεια, αλλά πάγια μέθοδος καταβολής των ετήσιων μισθών, η οποία σε όσες χώρες δεν υπάρχει έχει ενσωματωθεί στο μηνιαίως καταβαλλόμενο μισθό».

Επικαλούμενος στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, από τα οποία προκύπτει ότι ο μέσος ελληνικός μισθός βρίσκεται στο 70% της ευρωζώνης, τονίζει ότι οι μισθωτοί πλήρωσαν την οικονομική μεγέθυνση και καλούνται σήμερα να πληρώσουν και την κρίση.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, καλώντας τον να δηλώσει «αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η άρση των εμποδίων, προκειμένου η χώρα να εκμεταλλευτεί τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου, για να ανακουφιστεί η δεινή οικονομική θέση της χώρας».

Γ.Χ.