ΕΣΥ πλήρες προσωπικού υπόσχεται ο Δ. Αβραμόπουλος!

Σε… 14.107 εκτιμά ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου!

Ο Δημ. Αβραμόπουλος χρησιμοποίησε, βεβαίως, τέχνασμα για να περιορίσει τις ανάγκες του ΕΣΥ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς έκανε αναφορά στις προβλέψεις των από δεκαετίες πεπαλαιωμένων οργανισμών των νοσοκομείων και όχι στις σημερινές ανάγκες τους… Ο υπουργός Υγείας δήλωσε μάλιστα ότι οι 14.107 κενές οργανικές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του 2008, “για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ”!

Επίσης, ο Δημ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος του 2007 θα έχουν τεθεί σε λειτουργία όλες οι κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και των μονάδων εντατικής νεογνών (ΜΕΝ) που είναι εγκατεστημένες στα νοσοκομεία της χώρας. Ιδιαίτερα για τις ΜΕΘ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) θα αποστείλει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας την πρότασή του για την αναμόρφωση της λειτουργίας τους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία στο υπουργείο Υγείας με αποκλειστικό αντικείμενο τη διαχείριση της λειτουργίας των ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, ο Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), “προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με τα δύο προεδρικά διατάγματα, και να μη χρειασθεί νέα παράταση του σημερινού ωραρίου”.

 Ο υπουργός Υγείας αφήνει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει τελικά σε νέα παράταση του σημερινού μεσαιωνικού ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών στην περίπτωση που η ΟΕΝΓΕ δεν συμφωνήσει στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας…

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του για την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι, οι οποίοι υποχρεώνονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία να αποδεικνύουν διαρκώς τη μόνιμη αναπηρία τους στις επιτροπές αξιολόγησης.

 Ο Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντολή στον Οργανισμό Περίθαλψης και Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, να εφαρμόσει άμεσα διαδικασίες με τις οποίες η μόνιμη αναπηρία θα αποδεικνύεται άπαξ και διά παντός. Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ