Εθνική διάσκεψη για την αιμοεπαγρύπνηση – Μ. Ξενογιαννακοπούλου

p>   Τη συμπαράσταση του υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας τόσο για να τονωθεί η ανάγκη για νέους αιμοδότες, όσο και για να υπάρχει σχολαστικότερος έλεγχος του αίματος, εξέφρασε σήμερα η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της 12ης εθνικής συνάντησης για την αιμοεπαγρύπνηση.

    Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι τους τελευταίους δύο μήνες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναλάβει τη δύσκολη αλλά και σημαντική προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στο ΕΣΥ, την πρόληψη αλλά και σε όλες τις πτυχές που αφορούν την πολιτική υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα.

    Η υπουργός κάλεσε όλους που ασχολούνται με τα θέματα της αιμοδοσίας να συνεχίσουν ώστε να τονωθεί η εθελοντική, κατεξοχήν, ιδέα της αιμοδοσίας αλλά και να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε η πολιτεία να εγγυηθεί την ασφάλεια του αίματος.

    “Να εγγυηθούμε την επάρκεια, την ποιότητα αλλά και ένα σύστημα παρακολούθησης και επαγρύπνησης που να συλλέγει όλα τα στοιχεία και να μπορεί συνεχώς να βελτιώνεται και ταυτόχρονα να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν προβλήματα σε περιόδους κρίσεις”, τόνισε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

    Η υπουργός κατέληξε διαβεβαιώνοντας όσους συμμετείχαν στην εθνική διάσκεψη για την αιμοεπαγρύπνηση ότι θα σταθεί δίπλα τους και δεσμεύτηκε ότι το σύστημα που αφορά αυτόν τον τομέα θα πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζεται να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται.