Εθνικιστικές κορώνες με δήθεν… ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου για τους μουσουλμάνους ασθενείς της Θράκης!

Από Βασίλη Βενιζέλο


Για άλλη μία φορά χρησιμοποιείται από μερίδα των ΜΜΕ της χώρας μας δήλωση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου, προκειμένου, παρερμηνεύοντάς τη, να δημιουργηθεί σχετικό κλίμα…


Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε ευάριθμο ακροατήριο στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι ομοεθνείς του , όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος, σε Βουλγαρία και Ελλάδα, εντάσσονται στο εθνικό σύστημα Υγείας της Τουρκίας, κάνοντας μάλιστα λόγο και για αεροδιακομιδές ασθενών από την χώρα μας.


Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου, σε σχετικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού εμφανίζεται να δηλώνει ότι με μια αλλαγή νόμου που έγινε στην Τουρκία άνοιξε μια νέα περίοδος για τους μουσουλμάνους που ζουν στις γειτονικές με την Τουρκία χώρες.


«Για τους ομογενείς μας που ζουν σε Βουλγαρία και Ελλάδα, διευρύναμε έως εκεί τα σύνορα του χάρτη υγείας. Πληρώνοντας 53 λίρες τον μήνα οι ομογενείς μας που ζουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία εντάχθηκαν στο σύστημα υγείας της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά έφτασε στο σημείο να επισημάνει πως οι Ελληνικές και οι Βουλγαρικές αρχές θα πρέπει να δίνουν άδεια σε τουρκικά εναέρια μέσα για να μεταφέρουν τους μουσουλμάνους ασθενείς στα τουρκικά νοσοκομεία!


Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, στο ίδιο ρεπορτάζ, προσθέτει ότι για τα θέματα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη γραφειοκρατικές εργασίες και ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν.


«Μακάρι αυτά να ετοιμαστούν και θα σας γίνει η ανακοίνωση. Με την άδεια του Αλλάχ αυτήν την δυνατότητα θα την δώσουμε στους ομογενείς μας» είπε ο Τσαβούσογλου, κάνοντας απολύτως σαφές ότι πρόκειται για δηλώσεις απευθυνόμενες αποκλειστικά και μόνον στο εσωτερικό της Τουρκίας…